Skrivet av: Stirner | november 16, 2007

Dagens länkar 2007-11-16

Brittisk fågelinfluensa bekräftad. DN

Nej till kontrollsamhället.

Buggning blir tillåten. Det kommer bli tillåtet att placera ut buggar hos personer som är misstänkta för brott som kan ge minst 4 års fängelse, däribland terrorism. Detta kommer garanterat bli en gummiparagraf som täcker i princip allting.

Ryssland överväger att kontra USA:s missilsköld genom att placera ut robotar i Vitryssland.

Amerikanska flygplatser kan inte förhindra att bomber tar sig förbi säkerhetsspärrar. Detta visar att säkerheten enbart är en teater för massorna…

Första användandet av RIPA-lagen i Storbritannien. Lagen innebär att man måste lämna över sina krypteringsnycklar till myndigheterna. Detta är varför det är så viktigt att använda krypteringsmekanismer med plausible deniability (exempelvis Truecrypt). Mer om digitalt självförsvar längre fram (skicka gärna in era tips tills dess).

Dan Egerstad utsatt för razzia av Säpo. För er som inte vet så var Egerstad mannen som publicerade inloggningsuppgifter till 100 ambassader på Internet. Hans metoder var inte särskilt tekniskt krävande: han satte helt enkelt upp en Tor-nod och avlyssnade all trafik. Felet ligger hos ambassaderna, som inte förstod skillnaden mellan kryptering av information och anonymisering av trafikdata.

Domedagsbunker ska skydda exemplar av olika grödor. Många frön kan hålla sig vitala i över 1000 år. Det här var sällsynt långsiktigt tänkt…

Kinesiskt spionage är det största säkerhetshotet mot USA.

Lönerna i Kina stiger kraftigt.

Stort genombrott inom kloning. Jag skulle inte bli förvånad om man redan nu har klonat människor. Förvänta er att det görs offentligt inom ett par år.

Nytt mikrovågsvapen kan immobilisera bilar som innehåller mikroelektronik.

Mikrober producerar vätgas.

Mjölk den nya oljan? Sådant här är högintressant. Vi planerar att inom kort skriva en artikel om möjligheter för 2000-talets entreprenör, där vi t ex vill ta upp den här typen av framväxande marknader som kan vara lukrativa om man upptäcker dem tidigt. Skicka in era tips!

USA:s Second Amendment är nu uppe i den högsta domstolen, the Supreme Court. Om jag har förstått saken rätt så är det här första gången sedan Miller-fallet 1939 som man direkt fäller något juridiskt avgörande kring det andra tilläggets natur. Rätten att äga och bära vapen är den sista friheten som är någorlunda intakt i USA, så det vore synd om även den skulle ryka. Dock ska man inte ha någon övertro på handeldvapen: de är enbart så goda som villigheten att använda dem. De flesta amerikaner kommer nog lämna in sina vapen till myndigheterna och återgå till sofflocket när den dagen kommer…

Krigets sanna kostnad. Man kommer fram till en total summa på $1,6 biljoner dollar för krigen i Irak och Afghanistan. Det är mycket pengar… Edit: siffran inkluderar förväntade utgifter för 2008.

Survival Acres om sparsam survivalism.

Renässans för kärnkraft.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Responses

  1. Något att utöka bloggrollern med?

    http://www.globalincidentmap.com/home.php


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: