Skrivet av: Stirner | november 24, 2007

Dagens länkar 2007-11-24

Saudierna varnar för dollarkollaps och OPEC ser sig om efter en ny valuta att handla med. Iran kallar dollarn för värdelöst papper. Ser ni ett mönster?

Mer om Parker-fallet i amerikanska HD. Utfallet av detta kan bli väldigt viktigt. Min gissning är att de varken kommer säga bu eller bä om huruvida 2A (andra tillägget) är en individuell rättighet, utan slingra sig ur det hela. Det näst mest troliga är att de bekräftar att det är en individuell rättighet. Det minst troliga är att de förklarar att 2A inte är en individuell rättighet, vilket också är det mest intressanta utfallet, eftersom det skulle vara sista droppen för många amerikaner. Det troliga är dock att makten låter vapnen vara tills vidare. De är trots allt inte en fara så länge folk är mer intresserade av TV och snabbmat än vem som styr landet. Läs mer: 1 2 3 4 5

Hushmail lämnar ut kryptonycklar till USA:s regering. Min spontana kommentar är: använd inte Hushmail! Systemet är felaktigt per konstruktion. Använd istället vanlig mail i kombination med GnuPG.

James Lovelock, prominent klimatforskare, varnar för en apokalyptisk framtid. Om vi nu accepterar att det pågår en antropogen växthuseffekt (jag är öppen för alla fakta) så tror jag framförallt att de geosociala effekterna kommer bli de värsta. Exempel: om Kina blir outhärdligt varmt, så kommer det bli kamp om Lebensraum i Sibirien.

Mer om den kommande matkrisen.

Dollarn fortsätter sjunka i värde.

Miljögifter i frukt och grönt.

2008 – året då depressionen återvänder?

Kuvade britter ojar sig över soft air guns. Ibland verkar det som om Storbritannien använder Orwells 1984 som en manual i statsmannaskap. Massövervakning, lagar mot ”asocialt beteende”, avväpning av civilbefolkningen, världsmästerskap i politisk korrekthet etc. Snart börjar de väl kidnappa folk och gräva ut deras organ för att maximera allmännyttan. Inget förvånar mig längre…

Must Watch Documentaries.

Bushcraft.se Hans videos ska tydligen vara mycket kvalitativa.

Vote With Your Feet! Väldigt bra koncept, även om jag är lite skeptisk till hur de sätter ihop sitt index. Vi vill jättegärna göra en artikel med samma koncept, men vi behöver er medverkan. Skicka in era tankar!

Stort genombrott inom stamcellsforskning. Läs mer här och här.

Storbritanniens skattemyndigheter tappar bort massiva mängder konfidentiella data.

Internets kapacitet kommer vara överbelastad år 2010.

Hur man bygger en yurt. Läs mer här och här.

Använder olika regeringar Tor för att spionera på varandra? Skulle inte förvåna mig. Det tål att sägas igen: Tor ger dina trafikdata (dvs din IP-adress) ett visst mått av anonymitet, men om du vill vara privat måste du även kryptera informationen som du transmitterar. Anonymitet är inte ekvivalent med privatliv.

Vinterkräksjukan härjar. Hur skyddar man sig?

Hur man utövar survivalism när man är på resande fot.

Svenska folket tycker att politiker, journalister och företagsledare har dålig moral. Jag tycker en sådan här debatt är ganska meningslös om man inte först definierar vad man menar med moral. Pratar vi Nietzsche, Kant, Aristoteles eller Jesus här?

Saker att tänka på när man vill formulera effektiva målsättningar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Annonser

Responses

  1. Fantastisk Lovelockintervju i Rolling STone


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: