Skrivet av: Earl Wolfgang Grey | januari 8, 2008

God on a Harley

God on a Harley är boken för dig som har ett par timmar till övers för en hjärtvärmande introduktion till personlig utveckling. Det är uppenbart att boken är skriven med tanke på en kvinnlig läsekrets, men det hindrade inte mig från att ta mig an boken.

Huvudpersonen i boken, Christine Moore, är en sjuksköterska som är missnöjd med livet i största allmänhet när hon en dag stiger ut ur en bar och träffar MC-knutten Joe som hävdar att han är Gud och har kommit för att frälsa henne, och därmed påbörjas en serie förändringar som förändrar hela hennes liv.

Christine får sex regler att leva efter, men det förklaras att det är hennes personliga levnadsregler och att andra människor har andra regler att leva efter. I stycket nedan har jag valt att sammanfatta de sex regler som Christine får. Att ha läst dem kan göra boken lite mindre intressant att läsa så du kan hoppa över nästa stycke om du vill.

1. Bygg inte murar omkring dig, för de är farliga.

2. Lev i nuet, för varje ögonblick är värdefullt och får inte förslösas.

3. Ta hand om dig själv, först och främst.

4. Släpp egot, var äkta och se vad som händer.

5. Allting är alltid möjligt.

6. Upprätthåll ”Universal Flow”, att ta emot när någon ger är en generös handling. För man får något av att ge.

Boken anknyter till kristendomen men förhåller sig mycket fritt till den och kan nog uppskattas oberoende av eventuell religiös tillhörighet. (Om någon mot förmodan blir upprörd över den är det snarare traditionellt kristna som inte står ut med att deras bild av Gud utmanas.) Joan Bradys God on a Harley är inget mästerverk på något sätt, men jag tycker att den var väl värd sina 80 kr och de ca två timmar den tog i anspråk att läsa. Så nästa gång du beställer böcker över Internet kan den gott slinka med i beställningen.

/Wolfgang Grey

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: